mazali mevalarning sharbatini iching

Sharbatlar va nektarlar 1 l

Sharbatlar va nektarlar 200ml

Ishlab chiqarish jarayoni

  • 1
    Mevalar O'zbekiston bog'larida yetishtiriladi.
  • 2
    Mevalar ehtiyotkorlik bilan saralanadi, sharbat tayyorlash uchun faqat eng yaxshi.
  • 3
    Tanlab olingan mevalar chang va tasodifiy zarralardan tozalab, yaxshilab yuviladi.
  • 4
    Mevalar bir xildagi massa holatiga kelgunga qadar maydalanadi. Keyin hosil bo'lgan meva massasidan sharbat siqib chiqariladi.
  • 5
    Sharbatdan suvni bug'latib chiqarib yuboriladi, keyin esa uni filtrdan o'tkaziladi. Shunday qilib kontsentrat olinadi.
  • Kontsentrat bochkalarda antiseptik qoplarda saqlanadi.
    6
  • To'yintirilgan sharbat suv bilan qaytadan ishlanadi va maxsus gomogenizator apparatlarida bir xil bo'lguncha qaynatiladi.
    7
  • Qaytadan ishlangan sharbatdan havo va kislorod pufakchalari olib tashlanadi, keyin esa termik (issiqlik bilan) ishlov beriladi.
    8
  • Sharbatni mahsulotni barcha foydali xususiyatlari bilan saqlovchi olti bosqichli himoyaga ega bo'lgan upakovka - mahsulot joylanadigan qutilarga quyiladi.
    9