O’zining organoleptik ko’rsatkichlari bo’yicha pasta va pyure quyidagi jadvalda ko’rsatilgan talablarga muvofiqdir:
Ko'rsatkich nomi | Tavsifi |
Ko’rinishi va tarkibi | Birhil konsentratlangan, bir shaklda ezilgan yoki yanchilgan, urug’siz, danaksiz, po’stloqsiz, urug’ qoldiqlarisiz va dumsiz gorizontal yuzada oqib tushuvchi atala. |
Rangi | Butun ko’rinishida birhil, pasta tayyorlangan mevalarning rangiga yoki aralashmasi rangiga mos rangda. |
Mazasi | Yarim nordon - yarim shirin,hushta’m, ushbu pyure pishirilgan mevalar va ularning aralashmasi mazasiga mos. |
Fizikaviy-kimyoviy ko’rsatkichlari jadvalda ko’rsatilgan me’yorlarga javob beradi:
Ko’rsatkich nomi | Ko’rsatkich nomi | Me’yori |
Eritiladugan quruq moddalarning umumiy Ulushi, % dank am bo’lmagan holda | 30-36 | GOST 28562 |
Ulushi, % dank am bo’lmagan holda | 4,0 | GOST 25555.0 |
Mineral qo’shimchalar | ta’qiqlangan | GOST 25555.3 |
O’simlik qo’shimchalar | ta’qiqlangan | GOST 26323 |
Boshqa qo’shimchalar | ta’qiqlangan | Vizual |